Udvikling af smart contracts eller cryptocurrency via blockchain

Er du eller organisationen du arbejder for interesseret i at udvikle sin egen platform til håndtering af aftaler? Alternativt en platform til at rejse kapital via en såkaldt "Initial Coin Offering"? Så forklarer vi hvad du kan gøre.

Blockchain er ikke en valuta – det er et koncept

Se videoen (herover) på facebook eller fortsæt med at læse om blockchain og cryptocurrency herunder.

Blockchain er et koncept til håndtering af aftaler, hvor berigtigelsen af aftalen distribueres i et netværk. Blockchain kan være et alternativ til eksempelvis tinglysning, valuta, stemmesystemer eller andre løsninger på problemer, hvor der er behov for at sikre, at der er indgået aftaler som er troværdige og korrekte. Når man i Danmark tinglyser et skøde, er det for at sikre, at alle er enige om (og bekendt med) hvem der ejer eksempelvis en grund. Dette gemmes centralt, hos staten, fordi det er vigtigt, at der er tillid til rigtigheden af aftalen (tinglysningen).

Med blockchain behøver man ikke gammeldags tinglysning, idet staten ikke længere er nødvendig til at skabe tryghed eller tillid. Trygheden består i, at aftalen der er indgået distribueres til alle deltagere på netværket. Hvis man håndterede tinglysning af skøder via blockchain, ville alle der havde et skøde således også have en kopi af oversigten over alle andre skøder og hvem der har dem. Når alle kan bekræfte rigtigheden af en aftale ved at slå op i deres eget (og alle andres) arkiv, vil der ikke længere være behov for nogen der kan afgøre om det er korrekt.

Se evt. vores blogpost om digital tinglysning via blockchain.

Hvorfor cryptocurrency? Hvorfor bitcoin?

Bitcoin er den første rigtigt relevante implementering af tankegangen omkring blockchain. Med bitcoin har man udviklet en valuta, hvor valutaens rigtighed og troværdighed ikke afgøres af en stat, men det fælles netværk. Alle transaktioner er således gemt i en blockchain til bitcoin. Denne distribueres åbent, således at man altid kan “følge pengene” og i øvrigt sikre, at der ikke er uenighed omkring hvilke transaktioner der er foregået. Se evt. den danske Wikipedia som forklarer Bitcoin fornemt.

Interessante cryptocurrencies og projekter med blockchain

Følgende projekter er alle baseret på blockchain;

  1. Bitcoin – en digital valuta
  2. Ethereum – Et platform til håndtering af smart contracts
  3. Bitcoin Cash – Et forsøg på at udvikle en mere skalérbar valuta end Bitcoin
  4. Monero – Et alternativ til Bitcoin.

Byg din egen platform på blockchain

Er du nysgerrig for at bygge din egen platform på blockchain teknologi?

Så vil vi meget gerne hjælpe dig. Vi arbejder med avanceret systemudvikling og har kunder som Finansrådet, L’oreal, Glyptoteket, DR og fagforeningen HOD.

Vi kan også hjælpe dig.

Bo

HTML24 har mange års erfaring med strategi, softwareudvikling, iværksætteri og teknologi.

Kontakt Bo og hans kollegaer på 4241 6160.

+45 42 41 61 60

bm@html24.net

Skal vi ringe eller skrive til dig? Udfyld felterne herunder.

Påmind mig

Afsøger du markedet?
Er du ikke klar til kontakt?
Så lad os påminde dig om en uforpligtende samtale.

Påmind mig

Tak for din interesse i HTML24!

Vi sørger for at påminde dig om