HTML24 Partner og Head of Development, deltager som frivillig dommer til Coding Class Finale 2020 på Danmarks Læringsfestival

1. april 2020

En verden i digital forandring

Vores verden er ved at forandre sig i en grad, at man taler om en ny digital revolution, der grundlæggende vil ændre den verden, som vi kender den i dag. En digital revolution som på nogle punkter minder om revolutionen fra at have en “gammel” Nokia telefon til en moderne iPhone. 

I en verden som denne får det stor betydning for det danske samfund, at vi ruster vores børn til at kunne forstå, tænke, leve og skabe de digitale løsninger, der definerer fremtiden. 

Mikkel Strunge som er Partner og Head of Development i HTML24, har selv været med til at inspirere og dele budskabet om den digitale revolution i hans fritid. 

  1. Mikkel har bl.a. holdt oplæg til en matematikcafe på Københavns Professionshøjskole, hvor du kan læse mere om oplægget her.
  2. Derudover er Mikkel blevet udnævnt som rollemodel for HCØ2020, hvilket du kan læse her
  3. Sidst men ikke mindst, har Mikkel deltaget som frivillig dommer til Coding Class Finale d. 5 marts 2020 på Danmarks Læringsfestival. 

Matematik har betydet utrolig meget for mig gennem hele mit liv. Derfor er det en stor ære, at jeg er blevet udnævnt som rollemodel for HCØ2020 og fået muligheden for at være dommer for Coding Class finalen på Danmarks Læringsfestival.” Fortæller Mikkel Strunge

Coding Class projektet har haft stigende opbakning landet over

Projektet blev etableret tilbage i 2016 af IT-Branchen sammen med et samarbejde med en række medlemsvirksomheder og kommuner landet over. Med deltagelse af mere end 7.000, 6. klasseelever, har kommuner som bl.a. Vejle Kommune, Fredericia Kommune, Furesø Kommune, Høje Taastrup Kommune, Københavns Kommune, Odense Kommune og Aarhus Kommune, meldt sig under projektet. 

Målet med Coding Class projektet er, at lære børn at være kreative og innovative med teknologi. Formålet med projektet er, at børnene skal kode en løsning, der senere hen skal præsenteres ved et virksomhedsbesøg. 

Projektet har de seneste år fået mere fokus fra folkeskolerne end hidtil og er blevet inspireret til nye forsøgsfag i Teknologiforståelse, der skal introducere en helt ny faglighed til de danske folkeskolen.

Der er mange årsager til, at Mikkel Strunge har et godt øje til Coding Class projektet. Mikkel fortæller;

“Jeg synes, at projektet indtil videre har været en stor success. Jeg har selv haft et godt øje for projektet, siden det blev etableret i 2016 og jeg kan nu fortælle, at jeg er stolt over, at have haft muligheden for at være dommer for Coding Class finalen.”

Mikkel afslutter sætningen og fortæller;

“Vi skal ruste vores børn og unge med færdigheder og digitale kompetencer til det 21. århundrede. Vores børn og unge er den generation, der skal sørge for, at Danmark også fremover er helt i front som videnssamfund og som frontløber i den globale konkurrence.”

Udgivet 1. april 2020

Skal vi ringe eller skrive til dig? Udfyld felterne herunder.